התמחות בחקר פשיעה והתמכרויות

מסלול עם כתיבת עבודת גמר מחקרית- תזה

מסלול עם בחינת גמר

תוכנית לימודים בהתמחות בחקר פשיעה והתמכרויות

תוכנית לימודים המקנה ידע אינטגרטיבי, לצד מיומנויות וכלים אקדמיים ומעשיים במחקר, תיאוריה, מדיניות ויישום, התערבויות ושיקום, בתחום ההתמכרויות. התכנית הינה רב תחומית ומשלבת תיאוריות וכלים מתחומים שונים, ביניהם - קרימינולוגיה, פסיכולוגיה, חוק ומשפט, סוציולוגיה ותרבות, ביולוגיה, אפידמיולוגיה, פסיכו-פרמקולוגיה וחינוך. כך, התוכנית מאפשרת התמקצעות בתחום ההתמכרויות תוך שילוב בין ידע ומיומנויות יישומיות לבין מיומנויות חשיבה ומחקר אקדמיות.

הלימודים במסלול א' - עם כתיבת עבודת גמר מחקרית (תזה):

תלמידי המסלול נדרשים ללמוד 38 שעות לימוד (שש"ס), הכוללות קורסי חובה לכלל בית הספר, לימודי ליבה וסמינר בהתמחות.   כמו כן, התלמידים נדרשים לכתוב עבודה סמינריונית אחת ועבודת תזה.

סיום הלימודים במסלול א' בציון הנדרש מאפשרים המשך לימודים לקראת תואר שלישי.

במסגרת הלימודים נדרשים התלמידים להשתתף בהדרכת מערכת התקשוב והספרייה שתתקיים לפני תחילת הלימודים.

תלמידי מסלול א' נדרשים להשתתף בפורום תלמידי מחקר במהלך שנה ב'.

הלימודים במסלול ב' - עם בחינת גמר:

תלמידי המסלול נדרשים ללמוד 42 שעות לימוד (שש"ס), הכוללות קורסי חובה לכלל בית הספר, לימודי ליבה וסמינר בהתמחות. כמו כן, התלמידים נדרשים לכתוב שתי עבודות סמינריוניות ולעמוד בבחינת גמר מסכמת.

שנתון תשע"ז

אתם כאן: Home תוכניות לימודים תואר שני M.A. התמחות בחקר פשיעה והתמכרויות