התמחות בחקר פשיעה,משפט וחברה

מסלול עם כתיבת עבודת גמר מחקרית- תזה

מסלול עם בחינת גמר

תוכנית הלימודים בהתמחות פשיעה, משפט וחברה

תכנית לימודים המתמקדת בחקר תופעות שונות של פשיעה, עבריינות וקורבנות תוך התמקדות בקשר בין החוק והמשפט לבין תהליכים חברתיים, סוציו-אקונומיים, תרבותיים ועוד. הסטודנטים החומדים בתכנית זו ייחשפו ליחסים ההדדיים בין המשפט ואכיפת החוק לבין החברה והקהילה. בפרט, התכנית מתקדמת במאפיינים של המשפט כסוכן חברתי המקדם או פוגע ברווחה האישית והחברתית של מבצעי עבירה, קרנות עבירה והסביבה.

התוכנית מקנה כלים לחקר מדיניות ועיצובה, יעוץ לארגונים העוסקים בחקר פשיעה וניהול התערבות בתחום, תוך היכרות הן עם עולם התוכן המשפטי-פלילי והן עם עולם התוכן הפסיכו-סוציאלי.

.

הלימודים במסלול א' - עם כתיבת עבודת גמר מחקרית (תזה):

תלמידי המסלול נדרשים ללמוד 32 שעות לימוד (שש"ס), הכוללות קורסי חובה לכלל תלמידי בית הספר, לימודי ליבה וסמינר בהתמחות. כמו כן, התלמידים נדרשים לכתוב עבודה סמינריונית אחת ועבודת תזה.

סיום הלימודים במסלול א' בציון הנדרש מאפשרים המשך לימודים לקראת תואר שלישי.

במסגרת הלימודים נדרשים התלמידים להשתתף בהדרכת מערכת התקשוב והספרייה שתתקיים לפני תחילת הלימודים.

הלימודים במסלול ב' - עם בחינת גמר:

תלמידי המסלול נדרשים ללמוד 40 שעות לימוד (שש"ס), הכוללות קורסי חובה לכלל בית הספר, לימודי ליבה וסמינר בהתמחות. כמו כן, התלמידים נדרשים לכתוב שתי עבודות סמינריוניות ולעמוד בבחינת גמר מסכמת.

במסגרת הלימודים נדרשים התלמידים להשתתף בהדרכת מערכת התקשוב והספרייה שתתקיים לפני תחילת הלימודים.

אתם כאן: Home תוכניות לימודים תואר שני M.A. התמחות בחקר פשיעה,משפט וחברה